nuffnang

LIKE ME

Saturday, 28 July 2012

Info~info cantik 2

Rahsia pemerah pipi

pemerah pipi atau blusher yang disapu rata pada tulang pipi mampu menyerlahkan kecantikan dan keanggunan seseorang wanita.Jika memakai pemerah pipi,jangan terlalu terang sehingga wajah kelihatan seperti badut.Mengaplikasikan pemerah pipi yang betul akan lebih mencantikkan wajah dan anda akan kelihatan cantik semulajadi.Untuk mendapatkan hasil yang memuaskan,beberapa tip berikut dapat membantu anda.

Semasa menyapu pemerah pipi,ia tidak boleh dioles terlalu rendah dari bahagian tulang pipi dan penghujung hidung.Sapuannya jangan melebihi bahagian pelipis hingga sekitar telinga dan sisi dahi.

Sapuan pemerah pipi berlebihan akan menyebabkan wajah anda hilang keasliannya.Sapuan hendaklah pada sekitar tulang pipi sahaja dan tidak melebihi atau terlalu dekat dengan bahagian tengah muka atau sudut sisi mata.

Warna-warna pekat adalah sesuai untuk solekan mala.Jangan gunakan ketika siaang hari.sebaliknya pilihlah warna-warna lembut  seperti merah jambu dan oren muda untuk ke majlis disiang hari.

Warna-warna merah hangat lebih sesuai untuk kulit jenis kuning langsat.bagi anda yang berkulit gelap,jangan cuba-cuba berani menggunakan warna ini.Oren muda dan merah ros lebih sesuai untuk yang berkulit pucat.

Eyeliner Serlahkan Solekan Mata
Penggunaan penggaris mata atau ' eyeliner'memang memainkan peranan penting untuk mendapatkan mata yang cantik daan bundar.Walaubagaimanapun,amat penting untuk mengetahui tentang beberapa tip atas sebelum memilih eyeliner yang sesuai.Tip berikut membantu anda mendapatkan solekan mata yang memukau.


Jenis /warna kulit: Cerah
Warna sesuai: semua jenis warna

jenis/warna kulit: sawo matang atau kuning langsat
warna sesuai:Coklat dan hitam

jenis/warna kulit:Gelap
warna sesuai : hitam

jenis/bentuk mata: bulat
Cara penggunaan: Sapuan eyeliner yang nipis termasuk dibawah mata

jenis/bentuk mata: Sepet dan sederhana
cara penggunaan: sapuan eyeliner hitam atau coklat dengan kadar agak tebal.

No comments:

Post a Comment