nuffnang

LIKE ME

Wednesday, 19 June 2013

Ilusi kurus dengan pilihan beg tepat

Kebanyakan golongan wanita amat mementingkan penampilan diri mereka untuk kelihatan bergaya sepanjang masa. Namun, adakah pemilihan beg selama ini sesuai dengan imej anda? Jangan risau kerana di sini kami ingin berkongsi dengan anda beberapa tips memilih beg yang sesuai dengan personaliti anda.

Perkara utama yang perlu anda lakukan ialah memilih beg yang sesuai dengan keadaan atau majlis yang dihadiri. Anda perlu ingat bahawa pemilihan beg yang tepat boleh membuatkan anda nampak kurus namun pilihan beg itu mestilah tepat. 

Jika anda seorang yang berbadan besar, elakkan dari membeli beg berbentuk bulat atau tidak berbentuk 'slouchy'. Gunalah beg yang mempunyai bentuk dan hindarkan membeli beg bercorak. 

Perempuan yang berbadan kurus yang ingin tampak lebih berisi bolehla menggunakan beg 'slouch', berbentuk bulat, atau beg gaya santai. Jika anda mahu kelihatan tinggi, cubalah beg yang panjang. Beg yang lebar tidak sesuai untuk wanita yang rendah. 

Beg yang mempunyai tali yang pendek sesuai digayakan oleh wanita yang mempunyai bentuk badan seperti 'buah pear'. Satchels dan bowler merupakan pilihan yang tepat untuk mereka. Selain itu, beg yang bertali panjang amat sesuai digayakan oleh bertubuh besar di bahagian atas. 

Ramai yang menyangka beg yang sepadan dengan baju yang dipakai merupakan pilihan terbaik namun elakkan daripada mengenakan beg yang mempunyai corak dan warna yang sama dengan pakaian anda. 

Jika anda berpakaian formal, jangan padankan ia dengan beg untuk bersukan, elakkan daripada menambah banyak aksesori di beg, tidak membeli beg tiruan dan jangan meletakkan barang-barang sehingga beg menjadi terlalu padat dan berat.

No comments:

Post a Comment