nuffnang

LIKE ME

Wednesday, 19 June 2013

Serlahkan kecantikan bibir


Golongan wanita terutamanya pasti menginginkan bibir yang muda dan mungil. Ironinya, semakin umur kita meningkat, bibir kita cenderung untuk menjadi nipis dan keremajaan bibir turut pudar. Namun, anda tidak perlu merasa khuatir akan keadaan ini. 

Ini kerana di sini kami ingin berkongsi dengan anda beberapa tips yang boleh anda praktikkan untuk mengembalikan semula keremajaan bibir anda. 

Gunakan pelembap bibir yang mengandungi SPF
Jangan lupa untuk menjaga bibir dan melindungi bibir anda dari sinar UV dengan memakai pelembap bibir yang mengandungi SPF. Gunakan pelindung matahari untuk melambatkan kedutan di sekitar bibir anda. 

Garis bibir untuk menonjol
Gariskan bibir anda menggunakan pensel bibir yang setona dengan warna bibir anda. Untuk meningkatkan aset anda itu, panjangkan lukisan garisan bibir untuk membuat bibir anda kelihatan penuh. 

Pilih warna terang
Untuk warna bibir, pilihlah warna yang lebih terang berbanding warna gelap. Ianya cenderung untuk membuatkan bibir anda kelihatan lebih kecil. 

Aplikasi gloss
Gloss akan menjadikan bibir anda kelihatan penuh kerana ia lebih bersinar. Mulakan mencalit pada tengah bibir atas dan kemudiannya bawah untuk mencipta kesan 3D agar penampilan lebih elegan. 

Serlahkan kemungilan
Selepas menggunakan gloss, gunakan celak berwarna putih untuk menggaris bibir bawah dan ratakannya. Ini akan memberikan ilusi terang untuk bibir yang lebih mungil.

No comments:

Post a Comment