nuffnang

LIKE ME

Saturday, 21 April 2012

SEGMEN PETUA~PETUA~PETUA

Bahan berasaskan alam semulajadi(limau,daun limau atau apa saja tentang LIMAU)...Hendak cantik dan badan berbau wangi tanpa perlu minyak wangi or deoderant?????...meh sini kerna saya ingin berkongsi beberapa petua:

kenal pucuk daun limau????,kalau generasi baru maybe n moden maybe xberapa mengenalinya..so yang sudah menjadi ibu mungkin dah kenal...tgk ni.....

  • pertama kalau ada pokok limau,cari pucuk limau yang masih muda lagi,hijau...ambillah seberapa yg anda mahu...
  • kedua...basuh dah tumbuk ngan lesung batu..kasi lumat2...
  • ketiga setelah lumat,ambil dan ulikan bulat2 0.5cm..
  • terakhir ambik hanya 3 biji sahaja...
cara nak makannya: ambil 3 biji yg telah diuli td,baca bismillah dan selawat 3 kali n kemudian telan satu persatu..amalkan 3 kali seminggu..insyaallah badan tidak lagi berbau...cubalah..:)


Lain2:

Legakan Sakit kepala
Sakit kepala boleh dihilangkan dengan cara mengambil daun lemuni hijau lebih kurang sekilogram dan dimasukkan kedalam sarung bantal. Kemudian tidurlah diatasnya selama dua tiga hari. InsyaAllah sakit kepala anda akan berkurangan dan anda akan berasa segar.


Kurangkan kadar kolestrol
Perah sedikit lemon dan campurkan dengan secamca teh minyak zaitun. Amalkan meminumnya dua atau tiga hari sekali atau setiap kali mengmbil makanan berkolestrol tinggi. InsyaAllah kesannya akan dapat dirasai dalam masa seminggu.Ia juga dapat menghilangkan pembentukan selulit.

No comments:

Post a Comment